Kotlety ze szpinaku i łososia

Ewelina
22.11.2014 12:24
Kotlety ze szpinaku i łososia

Przepis

Kotlety ze szpinaku i łososia

Szpinak+ łosoś+ ziemniak = pyszne kotleciki.

Smacznego!

Składniki

30 dag szpinaku

30 dag wędzonego łososia

1 cebula,

1 jajo,

1kg ziemniaków

Sól, pieprz,

2 ząbki czosnku

Galka muszkatołowa

4 łyżki bułki tartej

1 łyżka mąki

Olej do smażenia

Wykonanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Łososia rozgnieść widelcem, szpinak sparzyć i zmielić. Następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać 2 ząbki zmiażdżonego czosnku i dusić na patelni około 15 minut.

Jeszcze ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki, zmielić lub dobrze zdusić. Następnie dodać rybę, szpinak i jajo. Jeżeli jest taka konieczność dodać bułkę tartą i mąkę (aby uzyskać lepszą konsystencję). Formować kotleciki, obtoczyć w jajku i panierce. Smażyć na rumiany kolor na rozgrzanym oleju.