Zupa z czerwonej kapusty

Ewelina
Zupy
09.11.2014 11:07
Zupa z czerwonej kapusty

Przepis

Składniki:

cebula

15g smalcu

1 marchewka

1 jabłko

300g czerwonej kapusty

1 ziemniak

1 kostka bulionu warzywnego

woda

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka Vegety

1 liść laurowy

3-4 ziarenka ziela angielskiego

100g śmietanki 30%

2 łyżki octu jabłkowego

Cebulę pokroić w kostkę, poddusić 3 min. na rozgrzanym smalcu.

Dodać marchewkę pokrojoną w półtalarki, jabłko pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę - podsmażyć 3 min.

Dodać ziemniaka pokrojonego w kostkę, bulion warzywny, wodę, pieprz, Vegetę, liść laurowy i zielę - gotować 25 min. w temperaturze 90C.

Następnie zaprawić śmietaną i octem - zagotować.

Smacznego!