Przepis
Składniki na 10 sztuk:
Opakowanie ciasta francuskiego (375g)
20 dag mięsa mielonego
1 mała papryka
Mała puszka kukurydzy
15-18 dag pieczarek
1 cebula
0,5 łyżki ostrej papryki w proszku
2 łyżki sosu sojowego
Olej
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić drobno, paprykę i cebulę w kostkę.
Na odrobinie oleju usmażyć mięso. Gdy zrobi się „szare” dodać do niego pieczarki i cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia.
Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 10 części.
Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.