Mięsno – warzywny Francuz

Krzysztof
Przekąski
06.11.2014 19:46
Mięsno – warzywny Francuz

Przepis

Składniki na 10 sztuk:

Opakowanie ciasta francuskiego (375g)

20 dag mięsa mielonego

1 mała papryka

Mała puszka kukurydzy

15-18 dag pieczarek

1 cebula

0,5 łyżki ostrej papryki w proszku

2 łyżki sosu sojowego

Olej

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić drobno, paprykę i cebulę w kostkę.

Na odrobinie oleju usmażyć mięso. Gdy zrobi się „szare” dodać do niego pieczarki i cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia.

Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać.

Ciasto francuskie podzielić na 10 części.

Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi.

Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.