Przepis
Składniki:
4 plastry schabu
1 jajko
słodka papryka
sól
pieprz
bułka tarta
1 cebula
szczypta curry
10 dag żółtego sera
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
olej
Sposób przygotowania:
Mięso rozbij na cienkie kotlety. Jajko roztrzep z solą, pieprzem, słodką papryką i "wykąp" w nim mięso - tzn. włóż mięso do masy jajecznej i pozostaw na kilkanaście minut.
W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 st. i zeszklij na oleju drobno posiekaną cebulkę. Dopraw ją curry.
Mięso wyjmij z jajka i obtocz w tartej bułce. Usmaż na rumiano z obu stron na gorącym oleju.
Usmażone kotlety ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, na wierzch nałóż cebulkę. Posmaruj miksem majonezu i ketchupu i posyp tartym serem. Zapiekaj do rozpuszczenia sera...