Pierś z indyka

Krzysztof
Obiad
25.09.2014 15:41
Pierś z indyka

Przepis

Składniki :

1 kg piersi z indyka

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżka musztardy

2 łyżki miodu

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka suszonego tymianku

2 łyżki oleju

1 łyżeczka czarnego pieprzu

Sól

Sposób przygotowania :

Przyprawy wymieszaj z olejem, musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Marynatą posmaruj mięso, włóż do woreczka i odstaw na kilka godzin lub na noc do lodówki.

Pierś ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz pod przykryciem w temp. 180 st. przez 60 minut. Następnie odkryj pieczeń i piecz bez przykrycia ok. 10 minut, do zrumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w sosie na kilkanaście minut. Pokrój przed podaniem.