Przepis
SKŁADNIKI:
Masa serowa:
ser z wiaderka do serników 1 kg
cukier 3/4 szklanki
jajka 3 szt
cukier waniliowy 8g
Brownie:
czekolada gorzka 200 g
masło 200 g
cukier puder 250 g
jajka 4 szt
mąka 110 g
dodatkowo truskawki
PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Miękkie masło ubić na puch z cukrem pudrem. Dodawać po jednym jajku po każdym dobrze zmiksować. Następnie dodać czekoladę i mąkę, wymieszać, Masa powinna mieć konsystencję musu. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam tortownicy 26 cm. Masa serowa: Ser przełożyć do miski, stopniowo dodawać cukier oraz jajka. Ja dodałam łyżkę mąki ziemniaczanej, bo masa była ciut zbyt rzadka (duże jajka). Maa powinna być zupełnie gładka, bez żadnych grudek, cukier również nie powinien być widoczny. Masę przelać na masę brownie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w 170 stopniach – u mnie termoobieg. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Udekorować świeżymi truskawkami. Można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)