Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą

Ewelina
Obiad
20.09.2014 8:35
Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą

Przepis

SKŁADNIKI:

podwójna pierś kurczaka

2 łyżki oleju

czubata łyżka suszonej papryki w płatkach

puszka kukurydzy konserwowej

puszka pomidorów krojonych

duży ząbek czosnku

puszka czerwonej fasoli konserwowej

przyprawa do potraw meksykańskich

sól

mielony kminek

duża łyżka koncentratu pomidorowego

WYKONANIE:

Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodać paprykę suszoną w płatkach, osączoną kukurydzę, pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Po kilku minutach dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę.

Doprawić do smaku przyprawą do dań meksykańskich, kminkiem, solą i koncentratem pomidorowym.

Dusić jeszcze kilka minut do połączenia smaków.

Podawać z ugotowanym ryżem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną