Makaron po chińsku z kurczakiem

Ewelina
Makarony
16.09.2014 9:00
Makaron po chińsku z kurczakiem

Przepis

Makaron po chińsku z kurczakiem i warzywami

20

CZE

Obraz2Obraz1

Składniki:

1 opakowanie makaronu mein

1 opakowanie pasty boemboe

2 filety z piersi kurczaka

1 duża cabula

2 ząbki czosnku

2 małe cukinie

2 papryki

olej do smażenia

przyprawy: sól, pieprz, papryka, curry

Sposób przygotowania :

Zagotować wodę i zalać nią makaron, pozostawić na ok 5 minut aż będzie miękki. Pierś pokroić w kostkę smażyć na oleju w rozgrzanym woku. Dodawać pokrojoną w piórka cebulę z rozgniecionym czosnkiem, kabaczka posiekanego w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż składniki zmiękną. Na koniec dodajemy pastę oraz pozostałe przyprawy. Gdy sos będzie gotowy dodajemy makaron w wszystko razem podsmażamy w woku.

Smacznego :)