Przepis
Makaron po chińsku z kurczakiem i warzywami
20
CZE
Obraz2Obraz1
Składniki:
1 opakowanie makaronu mein
1 opakowanie pasty boemboe
2 filety z piersi kurczaka
1 duża cabula
2 ząbki czosnku
2 małe cukinie
2 papryki
olej do smażenia
przyprawy: sól, pieprz, papryka, curry
Sposób przygotowania :
Zagotować wodę i zalać nią makaron, pozostawić na ok 5 minut aż będzie miękki. Pierś pokroić w kostkę smażyć na oleju w rozgrzanym woku. Dodawać pokrojoną w piórka cebulę z rozgniecionym czosnkiem, kabaczka posiekanego w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż składniki zmiękną. Na koniec dodajemy pastę oraz pozostałe przyprawy. Gdy sos będzie gotowy dodajemy makaron w wszystko razem podsmażamy w woku.
Smacznego :)