Przepis
Postanowiłam sobie wstawiać codziennie 1 przepis + 1 post na inny temat, tak aby zrealizować pomysły.
Niestety blogowanie to nie moje jedyne zajęcie ... Mam na głowie całkiem przyziemne obowiązki.
Najbardziej lubię przygotowywać posiłki dla rodziny. Codziennie serwuję coś innego, ale zawsze surowego!
Niektóre potrawy potrzebuję wcześniejszego przygotowania, jeśli mają się one suszyć w dehydratorze.
Na szczęście tą zupę przygotujesz w 15 minut. Możesz ją potem przechowywać w lodówce przez 1 dzień.
2 szklanki wody
5 liści jarmużu drobno pokrojonych, bez trzonu
2 drobno pokrojone pomidory
1/2 drobno pokrojonego ogórka
2 łyżki soku z cytryny
2-3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę
1 łyżeczka soli morskiej
Szczypta pieprzu ziołowego
1 dojrzałe awokado
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
Wodę, jarmuż, pomidroy, ogórek, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz zmiksuj w blenderze na gładko.
Dodaj awokado i ponownie zmiksuj. I to już w zasadzie koniec. Szybciej, niż u Jamiego Olivera ;)