Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi

Ewa
Śniadania
23.05.2024 7:49
Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi

Udostępnij Zapisz Pasta jajeczna z nowoczesnym twistem 🙂 Spróbuj i zobacz jak wspaniale smakuje i jak wszystkie składniki dobrze się ze sobą komponują. Do tradycyjnej pasty jajecznej, jaką zawsze robiłam, dodałam podsmażoną cebulkę, pokrojone w kostkę surimi oraz ser sałatkowy favita. Wyszło przepysznie. Polecam Ci wypróbować tę pastę kanapkową. 5-6 jajek 1 op. paluszków krabowych / u mnie surimi czosnkowe, w kształcie krewetek około 70 g sera sałatkowego typu favita 1 cebula 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% szczypiorek sól, pieprz Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi – przygotowanie: Jajka gotujemy na …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2024/05/23/pasta-jajeczna-z-feta-i-paluszkami-krabowymi/
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Pyszna pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 10 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 345 kcal
  • Tłuszcz: 25g
  • Węglowodany: 5g
  • Białko: 20g

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g paluszków krabowych
  • 100 g fety
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka listków świeżej pietruszki do dekoracji

Przepis

Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi to przepis idealny na szybkie i sycące śniadanie. Można ją również przygotować na przyjęcie jako przekąskę. Ta pasta jest wyjątkowo smaczna i kremowa dzięki dodatkowi fety, która dodaje jej niepowtarzalnego smaku. Paluszki krabowe sprawiają, że pasta jest lekko mięsista, a majonez i musztarda dodają pikantności. Jajka są bogatym źródłem białka, dzięki czemu pasta zaspokaja głód na dłuższy czas. Dodatek świeżej pietruszki nie tylko dodaje pastie świeżości, ale także pięknie ją dekoruje. Przepis jest bardzo prosty i szybki do wykonania, więc nawet jeśli nie jesteś doświadczonym kucharzem, na pewno ci się uda. Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych śniadań i kanapek. Spróbuj jej raz, a na pewno będziesz chciał ją robić częściej. Smacznego!

  • Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i obierz.
  • Podczas gdy jajka się gotują, pokrój paluszki krabowe na małe kawałki.
  • Fetę także pokrój na małe kawałeczki.
  • Posiekaj pietruszkę.
  • Gdy jajka są już ostudzone, pokrój je na małe kawałeczki.
  • W dużej misce połącz jajka, paluszki krabowe, fetę, majonez i musztardę. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  • Dokładnie wymieszaj wszystko razem, aż składniki dobrze się połączą.
  • Podawaj na świeżym chlebie, posypując na wierzch posiekaną pietruszką.