Dorsz pod beszamelem z porami

Ewa
Obiad
08.12.2021 18:15
Dorsz pod beszamelem z porami

Tak przygotowana ryba nie tylko jest pyszna, ona jest wręcz przepyszna! Dorsz zapiekany w piekarniku razem z porami oraz beszamelem i posypany tartym serem stanowi smaczne, choć nie da się ukryć, kaloryczne danie obiadowe. Ja miałam polędwiczki z dorsza i danie przygotowałam z połowy poniższej porcji. To był błąd, bo każdy z pewnością zjadłby jeszcze po kawałku 😉 Dorsza pod beszamelem z porami podałam razem z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem . Polecam. - 1-1,5 kg dorsza - 2-3 pory - 2 łyżki oleju/klarowanego masła - zioła prowansalskie - sól i pieprz Beszamel: - 50 g masła - 4 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2021/12/08/dorsz-pod-beszamelem-z-porami/