Makaron ze szparagami, cukinią i mascarpone

Ewa
Makarony
25.05.2020 8:06
Makaron ze szparagami, cukinią i mascarpone

No to kto lubi takie szybkie obiadki? - 500 g zielonych szparagów - 1 duża cukinia - 1 cebula - 2 jajka - 200 g mascarpone - 1 łyżka masła - 350-400 g makaronu - natka pietruszki - sól, pieprz Szparagi myjemy. W międzyczasie na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub klarowanego masła, wrzucamy cebulę oraz pokrojone szparagi (bez główek). Kilka chwil na pokrojenie i starcie warzyw, kilka minut na smażenie i gotowe. Może nie jest to najbardziej urodziwe danie makaronowe, ale wyszło bardzo smacznie i co najważniejsze jest bardzo szybkie do przygotowania. Cukinię, wraz ze skórką, trzemy na dużych oczkach tarki. W niedużym naczyniu łączymy serek mascarpone oraz jajka. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Dzielimy na około 3 cm kawałki. Po chwili dodajemy startą cukinię oraz główki szparagów. Dodałam więc sporą szczyptę przyprawy ognistej oraz skropiłam sosem worcester.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/05/25/makaron-ze-szparagami-cukinia-i-mascarpone/