Zupa krem z gruszki i pietruszki z chrupkami z boczku

Kasia
Zupy
25.09.2023 12:38
Zupa krem z gruszki i pietruszki z chrupkami z boczku

Pyszna, rozgrzewająca i sycąca zupa z gruszki i pietruszki. Idealna na jesień, podaje ją z chrupkami z boczku i w takiej wersji na pewno wam posmakuje. Przepis bardzo prosty. Polecam Składniki: 600g pietruszki (korzeń) 3-4 ziemniaki 3 średnie gruszki 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 l bulionu(rosołu) 250 ml mleka kokosowego(1 szkl) sól i pieprz 2 ząbki czosnku ok 1 cm świeżego imbiru 250 g plastrów boczku wędzonego surowego Przygotowanie: Pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po kilku sekundach dodajemy pokrojone ziemniaki i pietruszki. Smażymy przez ok 10 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2023/09/zupa-krem-z-gruszki-i-pietruszki-z.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Zupa krem z gruszki i pietruszki z chrupkami z boczku

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 20 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 320 kcal
  • Tłuszcze: 20g
  • Węglowodany: 29g
  • Białko: 8g

Składniki

  • 3 gruszki
  • 1 pietruszka
  • 200g boczku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku

Przepis

Ta zupa to wyjątkowa kompozycja smaków, która na pewno zaskoczy niejednego smakosza. Słodkość gruszki idealnie komponuje się z korzennością pietruszki, a to wszystko uzupełnia smakowity, chrupiący boczek. Ta zupa to idealna propozycja na wiosenne dni - jest lekka, ale sycąca. Dzięki niej możemy w ciekawy sposób wykorzystać sezonowe warzywa i owoce. Krem z pietruszki i gruszki z chrupkami z boczku to danie, które z pewnością przykuje uwagę Twoich gości i sprawi, że poproszą o dokładkę. Poza tym, sam proces przygotowania zupy jest prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, dlatego przepis ten z powodzeniem mogą wykorzystać nawet początkujący kucharze. Nie czekaj więc i wypróbuj ten przepis już dziś!

  • Obrane gruszki i pietruszkę pokrój w kostkę, a cebulę w drobną kostkę.
  • Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę i smaż, aż stanie się szklista.
  • Dodaj pokrojone gruszki i pietruszkę. Smaż przez około 5 minut. Następnie dodaj bulion warzywny i gotuj przez około 30 minut.
  • W międzyczasie boczek pokrój w drobne kawałki i podsmaż na patelni aż stanie się chrupiący.
  • Po 30 minutach gotowania, zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Przy podawaniu, na wierzch zupy nakładaj chrupiący boczek.