Ciasto z brzoskwiniami i budyniem

Kasia
Ciasta
21.08.2020 17:14
Ciasto z brzoskwiniami i budyniem

Zobaczcie krótki film jak robię to ciasto krok po kroku 👇👇👇 Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto.,dzielimy je na dwie części, jedną zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, drugą rozwałkowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( 35×25cm).Nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni ( góra dół),pieczemy 15 min. Zapraszam również na fanpage Mojej koleżanki,gdzie możecie kupić piękne fartuszki i nie tylko,wszystko własnoręcznie przez nią szyte,idealne na prezent -przychodzi potem do was piękna mała paczuszka jak na zdjęciu poniżej,tworzy piękne i unikalne wzory,a to sama pisze o sobie - Tworząc moje produkty łączę to, co najlepsze w sielskości i anielskości - lekkość, perfekcję, radość i celebrację. cukru pudru - 250 g masła - ok. cukru waniliowego - 200 g serka homogenizowanego waniliowego Na nadzienie: - 2 puszki brzoskwiń - 2 budynie waniliowe bez cukru - 6 łyżek cukru (jeśli wolicie mniej słodkie możecie zmniejszyć do 4 łyżek) - 3 szkl. W garnku zagotowujemy 2 i pół szklanki mleka z cukrem,pozostałe pół szklanki mleka mieszamy z budyniami i wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż zgęstnieje i wylewamy jeszcze gorący na podpieczone ciasto, wyrównujemy. Zajrzyjcie do niej koniecznie 👉 Sielskie i anielskie Zapraszam również na inne moje przepisy na domowe ciasta: Szybkie ciasto cappuccino bez pieczenia Sernik bez sera na śmietanie i mascarpone Wyjmujemy drugą część ciasta z lodówki i rozwałkowujemy na wielkość blaszki i delikatnie przekładamy na wierzch na brzoskwinie. Mieszamy składniki na lukier i polewamy po wierzchu nasze upieczone ciasto,możemy w zamian posypać cukrem pudrem..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/08/ciasto-z-brzoskwiniami-i-budyniem.html