Przepis
Wszyscy kochają sałatki. Za co? Są szybkie, można je zabrać ze sobą wszędzie i przede wszystki sa smaczne, a nie wymagają niezwykłych umiejętności kulinarnych.
Sałatka makaronowa z brokułem, fasolą czerwoną i awokado
szklanka makaronu w kształcie ryżu
puszka czerwonej fasoli
pół dojrzałego awokado
mały brokuł
2 łyżki musztardy
łyżeczka czerwonego pesto
3łyżki jogurtu naturalnego
Brokuł dzieliy na małe różyczki. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 4-5minut. Tak, aby nie był zbyt miękki.
Makaron gotujemy al dente. Przecedzamy i przelewamy zimną wodą.
Fasolę odcedzamy z zalewy.
W kubeczku mieszamy musztardę, jogurt i pesto.
W misce mieszamy brokuł, makaron i fasolę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy sos i mieszamy, tak aby składniki sie połączyły.
Pakujemy do pudełeczka i zabieramy ze sobą na uczelnię, czy do pracy ;)