Sałatka z makaronem, brokułem i fasolą

Ewelina
Sałatki
01.09.2014 9:02
Sałatka z makaronem, brokułem i fasolą

Przepis

Wszyscy kochają sałatki. Za co? Są szybkie, można je zabrać ze sobą wszędzie i przede wszystki sa smaczne, a nie wymagają niezwykłych umiejętności kulinarnych.

Sałatka makaronowa z brokułem, fasolą czerwoną i awokado

szklanka makaronu w kształcie ryżu

puszka czerwonej fasoli

pół dojrzałego awokado

mały brokuł

2 łyżki musztardy

łyżeczka czerwonego pesto

3łyżki jogurtu naturalnego

Brokuł dzieliy na małe różyczki. Gotujemy we wrzącej wodzie ok. 4-5minut. Tak, aby nie był zbyt miękki.

Makaron gotujemy al dente. Przecedzamy i przelewamy zimną wodą.

Fasolę odcedzamy z zalewy.

W kubeczku mieszamy musztardę, jogurt i pesto.

W misce mieszamy brokuł, makaron i fasolę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy sos i mieszamy, tak aby składniki sie połączyły.

Pakujemy do pudełeczka i zabieramy ze sobą na uczelnię, czy do pracy ;)