Przepis
Sałatka z czerwoną fasolą w sosie sojowym
Uwielbiam wszystko co ładnie wygląda na talerzu i nie jest z majonezem ;) Ale ta multikolorowa sałatka nie byłaby taka dobra gdyby nie sos sojowy. Jeśli go jeszcze nie macie w kolekcji swoich przypraw to musicie koniecznie go nabyć.. a więc..
Sałatka z czerwoną fasolą w sosie sojowym.
Składniki:
Puszka czerwonej fasoli
Puszka kukurydzy
1 świeża papryka
Pomidorki koktajlowe
1 dojrzałe awokado
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
Sos sojowy, oliwa z oliwek, sok z limonki, ostra papryka
Przygotowanie:
Fasolę i kukurydzę dokładnie przepłukać wodą i osączyć. Resztę warzyw pokroić i wrzucić do miski. Całość polać oliwą z oliwek (po około 2 łyżki), sosem sojowym, sokiem z jednej limonki i posypać ostrą papryką, wymieszać i dodać pokrojone awokado, delikatne wymieszać. Na koniec posypać pokrojoną dymką.