Agusiowe smakołyki

Śniadania
26.06.2023 9:29
Agusiowe smakołyki

None

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2023/06/mini-bueczki.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Agusiowe smakołyki - zdrowe i pyszne przekąski

  • Liczba porcji: 20
  • Czas gotowania: 25 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 15 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • kalorie: 200
  • tłuszcz: 5g
  • węglowodany: 37g
  • białko: 4,5g

Składniki

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka suszonych moreli
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przepis

Agusiowe smakołyki to idealne przekąski dla każdego, kto szuka czegoś zdrowego i pysznego do podjedzenia między posiłkami. Te małe kuleczki z kaszy jaglanej, moreli, orzechów włoskich i wiórków kokosowych to prawdziwa bomba witaminowa! Są nie tylko pyszne, ale również bardzo proste do przygotowania. Można je zabrać do pracy, szkoły, na spacer lub piknik. Przygotowując je samodzielnie, masz pewność, co do składników, które w nich znajdują. Względem sklepowych przekąsek, są one nie tylko zdrowsze, ale często również tańsze. Co więcej, wszystkie składniki można z łatwością znaleźć w najbliższym sklepie spożywczym. Spróbuj zrobić je już dzisiaj - gwarantujemy, że pokochasz te Agusiowe smakołyki!

  • Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posól do smaku.
  • W międzyczasie, suszone morele zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, następnie pokrój je na małe kawałki.
  • Do dużej miski dodaj ugotowaną kaszę jaglaną, pokrojone morele, mielone orzechy włoskie, wiórki kokosowe, miód i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Z masy formuj małe kuleczki o średnicy około 2 cm. Upewnij się, że wszystkie składniki są dobrze wymieszane.
  • Kuleczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut, aż staną się złociste.
  • Wydaj Agusiowe smakołyki, gdy ostygną.