Zielona kremowa zupa z fasolki szparagowej

Ewelina
Zupy
14.08.2014 17:38
Zielona kremowa zupa z fasolki szparagowej

Przepis

Zielona kremowa zupa z fasolki szparagowej

06

SIE

Obraz1Składniki:

2 l bulionu

1 kg zielonej fasolki szparagowej

2 marchewki

1 pietruszka

0,5 pora

1 opakowanie pasty boemboe

200 g szynki parmeńskiej

pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:

Do bulionu dodajemy fasolkę, marchewkę i pietruszkę obraną i pokrojoną w grube plastry oraz pora posiekanego w piórka. Doprowadzamy wywar do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy pastę i przyprawy. Całość blendujemy. W piecyku ustawionym na termoobieg suszymy szynkę parmeńską. Zupę podajemy z plasterkami szynki parmeńskiej.

Smacznego :)