Pomysłowy chłodnik

Ewelina
Zupy
14.08.2014 10:20
Pomysłowy chłodnik

Przepis

Na porcje dla 2 osób potrzebujemy:

500 g żółtego arbuza, waga po obraniu (lub czerwonego)

2 łyżki jogurtu typu greckiego

szczyptę chili

łyżeczkę kurkumy

Do podania:

1 dojrzałe awokado

mozarella

prażone pestki dyni

(ilości wedle uznania)

Dobrze schłodzonego arbuza obrałam, pozbawiłam pestek. Mój akurat miał zaledwie kilka.

Zmiksowałam w kielichu do koktajli z jogurtem i przyprawami.

Pestki dyni uprażyłam na suchej patelni.

Awokado pokroiłam na plastry. Do tego dołożyłam kilka małych kulek mozarelli.

Na takie dni, jak dzisiejszy w sam raz.

Lekki ale sycący i dostarcza super składników naszemu organizmowi.

Pozdrawiam słonecznie :)