Przepis
składniki:
4 duże tortille
600 g serka smietankowego do smarownia
16-18 paluszków krabowych
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz do smaku
oraz
oliwki,konserwowe warzywa
Serek przełożyć do miski, dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Pięć paluszków krabowych pokroić w drobną kosteczkę i dodać do serka. Wszystko dokładnie wymieszać, jeśli masa byłaby zbyt sucha i trudna do rozsmarowania można dodać odrobinę jogurtu. Następnie masą serową posmarować każdą tortillę. Przy brzegu każdej tortilli ułożyć całe paluszki krabowe i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do schłodzenia. przed podaniem pokroić na plastry. Do każdej małej roladki wbić małą wykałaczkę z oliwką lub warzywkiem konserwowym.
Polecam też:
Roladki z tortilli z pastą z tunczyka