Makaron ze szpinakiem na szybko

Ewelina
Makarony
07.08.2014 9:41
Makaron ze szpinakiem na szybko

Przepis

Uwielbiam szybkie, dobre i zdrowe jedzonko... mniam

Takie danie dla dwóch osób można przygotować w czasie 18 min ( czyli w czasie gotowania się makaronu)

Co jest potrzebne:

pierś kurczaka

5 ząbków czosnku

paczka świeżego szpinaku (może być mrożony, też jest dobry)

250g sera gouda ( może być Twój ulubiony)

śmietana 18%

olej do smażenia

makaron (taki jak lubisz)

Kroimy pierś kurczaka i obsmażamy na patelni z olejem, dodajemy pokrojony lub wyciśnięty czosnek i obsmażamy. Dodajemy szpinak i trochę wody tak żeby się poddusił, następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser i dużą łyżkę śmietany mogą być dwie (nie za dużo, żeby nie zabiło smaku szpinaku) doprawiamy do smaku (pieprz, sól, ser wydaje specyficzni smak więc nie należny przesadzać).

Oddzielnie gotujemy makaron i odcedzony przerzucamy do patelni tak aby go przemieszać.

I podajemy. Smacznego

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną