Pyszna tarta na obiad

Ewelina
Przekąski
13.03.2015 9:47
Pyszna tarta na obiad

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 1 słoiczek czerwonego pesto (190 g) 1,5 kulki sera mozarella 1 opakowanie szynki parmeńskiej (70 g) kilka pomidorków koktajlowych garść rukoli sól, pieprz czarny, suszone oregano 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki tartego parmezanu Razem z szynka parmeńską, mozarellą, świeżym pomidorem i rukolą na cieście francuskim tworzą wspaniałą kompozycję smakową, która może być zarówno ciepłą przekąską jak i lekkim obiadem. Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.20 minut w temp. 200 C. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Na cieście postawić blaszkę, najlepiej z obciążeniem np. grochem, ale tak by zagięte brzegi wystawały poza nią. Ponieważ suszone pomidory dodaję ostatnio do wszystkiego, teraz w postaci pesto wylądowały na tarcie. Pomidory pokroić w plastry i umieścić na wierzchu tarty. Brzegi ciasta (ok. 1 cm) zagiąć do środka i dobrze docisnąć widelcem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2015/03/Tarta-z-czerwonym-pesto-i-szynka-parmenska.html