Makaron w sosie szpinakowym

Ewelina
Makarony
08.06.2015 9:12
Makaron w sosie szpinakowym

Składniki

Składniki na 4 porcje:

1 cebula

2 ząbki czosnku

200g pieczarek

300g mrożonego szpinaku

pół puszki czerwonej fasoli

150g serka mascarpone

opakowanie makaronu Tagliatelle

świeżo posiekana bazylia

przyprawy: sól, pieprz

Przepis

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

SMACZNEGO!