Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Krzysztof
Makarony
25.09.2014 15:43
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Przepis

Składniki:

400 g makaronu (u mnie wstążki)

1 pierś z kurczaka

30 dag świeżego szpinaku

3 łyżki oliwy

2 ząbki czosnku

200 ml śmietany kremówki

10 dag sera z niebieską pleśnią

sól

pieprz czosnkowy "Prymat"

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente.

Liście szpinaku opłucz, odetnij ogonki i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Mieszając, przesmaż szpinak, aż zwiędnie. Dodaj posiekany czosnek, podsmażonego kurczaka pokrojonego w kostkę. Podlej śmietanką i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłącz gaz. Przed podaniem wkrusz ser pleśniowy. Do sosu wrzuć makaron i dokładnie wymieszaj.