Spaghetti na szpinaku

Ewelina
Makarony
03.01.2015 9:06
Spaghetti na szpinaku

Przepis

Składniki:

1/2 opakowania spaghetti Pełne Ziarno Lubella

1 opakowanie świeżego szpinaku

5-6 średnich pieczarek

1/2 cebuli

2 ząbki czosn

2 łyżki mleka 3,2%

100 g sera cheddar

sól, pieprz

oliwa z oliwek

Wykonanie:

Makaron spaghetti Pełne Ziarno Lubella ugotować al'dente.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.

Cebulę drobno pokroić - wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć.

Pod koniec smażenia, do cebuli dodać bardzo drobno posiekany czosnek. Smażyć chwilę, uważając, żeby czosnek się nie przypalił.

Pieczarki pokroić w pół plastry - dodać do cebuli. Grzyby dusić do miękkości.

Opłukany szpinak przełożyć do patelni z cebulą i pieczarkami, wlać mleko - dusić 2 minuty.

Na koniec dodać starty na tarce ser, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerz wykładać sos szpinakowy, formując wieniec. Na środku położyć porcję makaronu.