Przepis
Składniki:
1/2 opakowania spaghetti Pełne Ziarno Lubella
1 opakowanie świeżego szpinaku
5-6 średnich pieczarek
1/2 cebuli
2 ząbki czosn
2 łyżki mleka 3,2%
100 g sera cheddar
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron spaghetti Pełne Ziarno Lubella ugotować al'dente.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Cebulę drobno pokroić - wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażyć.
Pod koniec smażenia, do cebuli dodać bardzo drobno posiekany czosnek. Smażyć chwilę, uważając, żeby czosnek się nie przypalił.
Pieczarki pokroić w pół plastry - dodać do cebuli. Grzyby dusić do miękkości.
Opłukany szpinak przełożyć do patelni z cebulą i pieczarkami, wlać mleko - dusić 2 minuty.
Na koniec dodać starty na tarce ser, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerz wykładać sos szpinakowy, formując wieniec. Na środku położyć porcję makaronu.