Przepis
Składniki:
1 kg skrzydełek kurczaka
przyprawy: chili, sos tabasco, pieprz cytrynowy, przyprawa do kurczaka, sól
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy i dzielimy na 3 części z tym, że do hot wingsów używamy tylko części z mięsem. Końcówki nie przydadzą nam się teraz ale ja używam końcówek do rosołu :) Umytego kurczaka marynujemy na noc.
Marynata do kurczaka:
Kurczaka marynujemy w : pół łyżeczki chili lub pieprzu cayenne ,dla ostrości może być kilka kropli sosu tabasco, szczypta pieprzu cytrynowego i 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (dla tych co chcą naprawdę ostre hot wingsy dodajemy łyżeczkę chili)
Panierka:
Składniki:
1 jajko
1 szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki mleka
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
2 łyżeczki papryki słodkiej
dodatkowo mąka do obtoczenia ok 1 szklanki