Przepis
Skład.
opakowanie makaronu Lasagne
pół piersi z kurczaka
średniej wielkości por
średniej wielkości cebula
około 15 dag pieczarek
200ml śmietany 18%
szczypta soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki
Zaczynamy.
Pierś kurczaka kroimy w kawałki, podsmażamy z przyprawami, a następnie zdejmujemy z patelni. Następnie obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki także obieramy, kroimy i dodajemy do cebuli. Smażymy aż woda z pieczarek odparuje. Pora kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do cebuli z pieczarkami. Podsmażamy, aż por zmięknie. Wówczas na patelnię dodajemy podsmażonego uprzednio kurczaka, mieszamy, na koniec dodajemy śmietanę (aby się nie zważyła, warto najpierw wymieszać śmietanę w kubeczku z łyżką ciepłego sosu z patelni). Całość zagotowujemy.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie przekładamy go na patelnię z sosem. Mieszamy i podajemy.