Porowo-pieczarkowy makaron lasagne

Krzysztof
Makarony
05.08.2014 11:23
Porowo-pieczarkowy makaron lasagne

Przepis

Skład.

opakowanie makaronu Lasagne

pół piersi z kurczaka

średniej wielkości por

średniej wielkości cebula

około 15 dag pieczarek

200ml śmietany 18%

szczypta soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki

Zaczynamy.

Pierś kurczaka kroimy w kawałki, podsmażamy z przyprawami, a następnie zdejmujemy z patelni. Następnie obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki także obieramy, kroimy i dodajemy do cebuli. Smażymy aż woda z pieczarek odparuje. Pora kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do cebuli z pieczarkami. Podsmażamy, aż por zmięknie. Wówczas na patelnię dodajemy podsmażonego uprzednio kurczaka, mieszamy, na koniec dodajemy śmietanę (aby się nie zważyła, warto najpierw wymieszać śmietanę w kubeczku z łyżką ciepłego sosu z patelni). Całość zagotowujemy.

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie przekładamy go na patelnię z sosem. Mieszamy i podajemy.