Sałatka z mozzarellą i pestkami dyni

Ewelina
Sałatki
05.08.2014 10:50
Sałatka z mozzarellą i pestkami dyni

Przepis

Składniki:

roszponka (ilość wg uznania)

pół ogórka

pomidor

1/4 puszki kukurydzy

kulka mozzarelli light

łyżka słonecznika łuskanego

łyżka pestek dyni

dwie łyżki octu balsamicznego

łyżka oliwy z oliwek

łyżka musztardy

łyżeczka miodu

sól, pieprz

Przygotować sos mieszając ocet balsamiczny, oliwę, musztardę, miód, sól i pieprz.

Sałatę dokładnie umyć i osuszyć, pomidora moża oblać wrzątkiem i obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, ogórka w talarki. Odsączyć kukurydzę. Wszystkie warzywa połączyć, pokroić mozzarellę i dorzucić do sałatki. Na suchej patelni teflonowej uprażyć pestki dyni i słonecznika, posypać sałatkę, na koniec polać sosem.