Filety z kurczaka w parmezanowej panierce

Agnieszka
Obiad
17.02.2021 11:15
Filety z kurczaka w parmezanowej panierce

Nasza porada jest taka: smaż w dość dużej ilości oleju (tak żeby przykrywał dno patelni), niech będzie odpowiednio rozgrzany, ale nie za mocno (wrzuć odrobinę panierki na olej, jeśli wokół ciasta pojawią się bąbelki i zacznie się łagodnie smażyć, patelnia jest gotowa) i ostatnia kwestia – smaż kotlety partiami. Krok 3 Pokrój filety z kurczaka w cienkie plastry – wzdłuż na większe kawałki lub w poprzek na mniejsze, jak wolisz. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, wysyp na niego brokuła, 1 łyżeczkę czosnku, majeranek, smaż na średnim ogniu 3-4 minuty, mieszając. Być może zastanawiasz się jak zrobić panierkę do kurczaka z twardego sera, jakim jest parmezan i czy w ogóle połączy się z jajkami? Łatwe Liczba porcji: 4 Jak zrobić panierkę do kurczaka Jedno z najprostszych i najlepszych dań z filetów z kurczaka. Nawet jeśli masz przepis na to jak zrobić panierkę do kurczaka najlepszą z najlepszych to końcowy efekt zależy od tego jak usmażysz sznycelki. Przepis na to danie to opowieść o tym, jak zrobić panierkę do kurczaka, nie namęczyć się przy tym i uzyskać super efekt. Smaż kotleciki na średnim ogniu po 3 minuty z obydwu stron (chyba, że mocniej rozbijesz mięso, będzie bardzo cienkie, to czas smażenia możesz skrócić. Jeśli szukasz odpowiedzi na pytanie jak zrobić panierkę do kurczaka najlepszą z najlepszych, no to masz odpowiedź. Obtocz sznycle w mące, przekładaj do misy z parmezanem i jajkami, zanurz w cieście, odsącz i wykładaj na rozgrzany olej. Smaż sznycle partiami, tak żeby nie stłoczyć ich na patelni, ponieważ pozlepiają się ze sobą – panierka jest klejąca. Panierka z parmezanu ma konsystencję ciasta naleśnikowego i rozleje się po patelni, kiedy włożysz na nią zapanierowane mięso. Smaż 3 minuty z jednej strony, przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty. W efekcie na patelnie będzie miejsca na dużą liczbę sznycelków. Nie. Mieszasz jajka z parmezanem i w efekcie powstaje rodzaj naleśnikowego ciasta, w którym panierujesz kurczaka. Różnica polega na tym, że filetów nie obtaczasz w mące, jajku a potem w parmezanie. Krok 5 Wlej na patelnię kilka łyżek oleju, wstaw na kuchenkę. Rozłóż je na desce do krojenia, przykryj folą spożywczą i delikatnie rozbij młotkiem na cieńsze plasterki. Rozłóż kaszę na talerze, na wierzchy kładź sznycle. Robi się ją nieco inaczej niż klasyczną panierkę, choć składa się ona standardowo z trzech składników: mąki, jajek i parmezanu. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka (400-500 g) 2 jajka Szklanka tartego parmezanu ½ szklanki mąki ziemniaczanej lub uniwersalnej Szklanka kaszy jaglanej

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/jak-zrobic-panierke-do-kurczaka/