W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Jeśli znudziły wam się zwykłe kanapki, na przełamanie śniadaniowej nudy polecam Wam mój dzisiejszy przepis na pastę kanapkową z gorgonzolą. SKŁADNIKI 200 g sera gorgonzola 150 g sera ricotta 10 orzechów włoskich 1 gruszka Pasta kanapkowa z gorgonzolą i orzechami Dodatek ricotty nadał paście kremowej konsystencji a orzechy włoskie i słodka gruszka podkręcają smak, idealnie łącząc się z intensywnym smakiem gorgonzoli. Na koniec chciałam polecić Wam zakładkę PASTY KANAPKOWE z wieloma przepisami idealnymi na śniadanie. Ricottę możecie przygotować sami w domu, pod podanym linkiem czeka na Was przepis. Wskazówki Do przygotowania pasty kanapkowej wykorzystałam gorgonzolę w wersji tzw. słodkiej, kremową o miękkiej konsystencji i charakterystycznym lekko ostrym smaku. PRZYGOTOWANIE W miseczce mieszamy ser gorgonzola z ricottą.