Czekoladowy deser na ciepło z malinami Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie czekolady z nutą maliny Delecta 200ml mleka 1 kopiasta łyżeczka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 50ml śmietanki 30% garść malin (mogą być mrożone) 2 łyżki mleka wymieszać ze skrobią, resztę mleka zagotować. Przychodzę więc z pomysłem, by zaserwować czekoladę w postaci deseru dla dwojga (trojga lub nawet całej paczki), który nie tylko pysznie smakuje, ale i uszczęśliwia. Może ktoś tym deserem zwojuje serce ukochanej osoby?;) Uwaga: można przygotować czekoladę z tego przepisu i podać ją z malinami i śmietanką. Czekolada na gorąco z kleksem śmietanki i malinami pięknie też prezentuje się w pucharkach. Ciągle mieszając czekoladę wlać skrobię z mlekiem, gotować kilkanaście sekund, aż czekolada zgęstnieje. Tylko uwaga - dotyczy to czekolady o dużej zawartości kakao, więc zjedzenie kostki albo nawet tabliczki białej nic nie pomoże:)