Polecam także inne przepisy na serniczki z patelni:200g twarogu1 jajko5 łyżek płatków owsianych2 łyżki tartego seragarść szpinaku (dałam mrożony)2-3 listki czosnku niedźwiedziegoszczypta solimąką do obtoczeniaolej do smażeniado podania: jogurt, sosSzpinak porwać lub pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, wyłożyć syrniki, smażyć na małym/średnim ogniu a każdej strony, aż się zarumienią (ok 2-3 minuty z każdej strony).Podawać z jogurtem albo ulubionym sosem. Masę podzielić na 8 kawałków, obtoczyć w mące, uformować kulki, spłaszczyć na grubość palca. Twaróg rozetrzeć z solą, serem i jajkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2020/04/syrniki-ze-szpinakiem.html