3 porcje – 1 porcja około 212 kcal 1/2 sałaty lodowej 50 g świeżego szpinaku lub roszponki 1 duża marchewka lub 2 małe 150 g pomidorków koktajlowych 1 ugotowany mały burak – opcjonalnie około 70g wędzonego twarogu 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sałatę i roszponkę/szpinak myjemy, osuszamy i rozkładamy na półmisku/talerzach. Udostępnij Zapisz Zawsze piszę, że sałatki z majonezem (takie wiecie, imprezowe) są moimi ulubionymi, ale takie sałatki, jak dzisiejsza, również bardzo lubię. Buraka również kroimy na paseczki lub trzemy na dużych oczkach tarki. Wykładamy na wierzchu sałatki (już nie mieszamy, bo burak mocno barwi pozostałe składniki 😉 ). Sałatka super sprawdzi się jako posiłek w pracy lub np lekka kolacja. Twaróg wędzony nadaje całości fajnego smaczku, dlatego radzę z niego nie rezygnować.