Jesień smakuje jabłkami. Pamiętam te pieczone jeszcze z dzieciństwa. Polewane jedynie miodem lub posypywane cukrem, z pomarszczona i popękana skórką. Parzyły w palce i język, ale i tak były zjadane w mig;) Gdy teraz przygotowuję pieczone jabłka, ciągle staram się urozmaicać ich nadzienie. Najbardziej nam smakują z orzechami. Napełnione farszem jabłka układam na herbatnikach, dzięki temu po upieczeniu można je ładnie ułożyć na talerzach. Polecam również inne przepisy desery z jabłkiem: - Jabłkowy deser w pucharkach - Szarlotka tatrzańska, czyli szarlotka spod samiuśkich Tater - Strudel jabłkowy - Szarlotka z bezą i orzechami - Szarlotka sypana - Jabłka w cieście …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2021/10/pieczone-jabka-z-nadzieniem-orzechowym.html