Składniki: - 1 dojrzała gruszka, - 1 łyżka masła, - 1-2 łyżki miodu gryczanego, - ser pleśniowy blue (ok. 6 plasterków), - majonez Kętrzyński Delikatny, - 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej, - bułka paryska, - garść rukoli. Z bułki paryskiej robimy tosty w opiekaczu lub na suchej patelni ew. na odrobinie oliwy z oliwek. Przepis powstał we współpracy z marką Kętrzyński https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour. Gruszkę obieramy z gniazda nasion, kroimy w grubsze plastry, dodajemy do miodu, karmelizujemy (aż miód ładne oblepi, a gruszka trochę zmięknie).