Szakszuka po polsku

Magdalena
Śniadania
04.02.2021 9:59
Szakszuka po polsku

W ofercie znajdziecie m.in. - Tykocinek, czyli świeży ser podpuszczkowy naturalny lub z ziołami; - sery sałatkowe z mieszanką ziół lub bez dodatków; - popularny Labneh; - wyjątkowe słodkie serduszka, czyli twarożki deserowe z prażonymi orzechami włoskimi, daktylami, rodzynkami, żurawiną w karmelowej galaretce z dodatkiem miodu z mniszka. Składniki: - 1 pomidor - 0,5 szklanki passaty pomidorowej - 2 pieczarki - grubszy plaster sera Tykocinek z czubrycą Sery Paszkowscy - 0,5 małej cebuli - 1 płaska łyżka masła - pieprz i sól do smaku - posiekany szczypiorek Przygotowanie: Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Kiedy białko zaczyna się ścinać (żółtko ma być płynne) dodajemy pokrojony w kostkę ser i jeszcze chwilę smażmy pod przykryciem. Doprawiamy całość solą i pieprzem, delikatnie mieszamy i smażmy jeszcze z 1-2 minuty. Są pieczarki, szczypiorek, cebula i pyszny ser podpuszczkowy z czubrycą. Dlatego polecam wam zajrzeć i zapoznać się z ofertą Sery Paszkowscy. Smażmy jeszcze z minutę i dodajemy passatę. Szakszuka po polsku Szakszuka, to jedno z moich ulubionych śniadań. Zdejmujemy patelnię z ognia i posypujemy całość posiekanym szczypiorkiem. Pyszne sery z niepasteryzowanego mleka krowiego. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Cudo Polecam Wam tak zajrzeć i poznać całą ofertę Sery Paszkowscy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkieokruszki.pl/szakszuka-po-polsku/