Nie wszystkim z nas chce się w tygodniu wyrabiać ciasto, stać nad olejem i smażyć pączki dlatego przychodzę do Was z super przepisem na szybkie pączusie. - 80g cukru, - 200g mąki pszennej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 40g wiórków kokosowych, - szczypta soli, - cukier puder do posypania, - 1 l oleju do smażenia + odrobina do moczenia rąk. Wykonanie: - 200g mąki pszennej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 40g wiórków kokosowych, - szczypta soli, - cukier puder do posypania, - 1 l oleju do smażenia + odrobina do moczenia rąk. Nasze ciasto się klei do rąk, dlatego moczymy rękę w oleju a następnie tworzymy kulki. Pączusie wrzucamy na gorący olej, obracamy i smażymy do uzyskania złotego koloru z każdej strony. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (trochę urośnie podczas smażenia).