Olej rozgrzewam na patelni do około 170 stopni (po wrzuceniu chrupańca na olej musi on od razu wypłynąć, wtedy temperatura jest dobra) i piekę do momentu, aż chrupańce się zarumienią. Olej roślinny lub olej kokosowy Uwaga: szklanka 200 ml Wszystkie składniki zagniatam na jednolite ciasto, które następnie odstawiam na 30 minut do leżakowania w temperaturze pokojowej. Przepis jest łatwy, a efekt szybki i smaczny 😊 Składniki: 500 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 3 jajka 20 ml rumu 1 szczypta soli 5 łyżek oleju Do smażenia: Następnie wyciągam trójkąty i układam je na chwilę na papierze kuchennym, a po chwili na talerzu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.slodkisentyment.pl/karnawalowe-chrupance/