Ciasto baskijskie - Słodki sentyment

Karolina
Ciasta
06.10.2021 15:55
Ciasto baskijskie - Słodki sentyment

Pyszne i łatwe ciasto baskijskie nie zajmie wiele czasu. Ciasto w oryginale jest bardzo słodkie, ale u mnie znajdziesz wersję „odchudzoną”. Zatem wyruszamy do Hiszpanii po trochę słodyczy 😊 Uwaga: szklanka 200 ml 220 g konfitury jeżynowej (lub ulubionej 😉 ) Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i zagniatam, możesz to zrobić również przy użyciu robota. Ciasto zagniatam w kulę i wkładam na 30 minut do lodówki. Blaszkę (30×35 cm) wykładam papierem do pieczenia. Ciasto dzielę na dwie równe części. Pierwszą część rozwałkowuję na wielkość blaszki, wkładam do blaszki, a następnie podpiekam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/ciasto-baskijskie/