Składniki (12 sztuk): 12 ciastek Hit o smaku czekoladowym 250 g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie 120 g śmietanki kremówki 30% 100 g cukru (można dać o połowę mniej, jeśli nie lubicie mocno słodkich wypieków) 1 jajko (wielkość L) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Składniki na polewę: 50 g czekolady deserowej ( u mnie czekolada z Kinder jajek) 20 g śmietanki kremówki 30 % Śmietankę podgrzewać na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Masę przelać do przygotowanych papilotek z ciasteczkami i całość piec w piekarniku rozgrzanym do 160 C (góra-dół) przez ok. 25 minut do czasu aż serniczki się zetną. Pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do ostudzenia, a następnie schłodzić przez kilka godzin lub całą noc w lodówce. Formę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, na dno wcisnąć po jednym ciastku Hit. Miniserniczki z ciasteczkami Hit podbiły ostatnio serca naszych gości.