Dodatkowo 200 g ugotowanego groszku (można ominąć) Kurczak w sosie śmietanowo-porowym PRZYGOTOWANIE Mięso z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na plastry lub w grubszą kostkę. Gorąco polecam! SKŁADNIKI Kurczak 800 g piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz oliwa z oliwek Na koniec do sosu dodajemy wcześniej podgotowany groszek, podsmażonego kurczaka oraz śmietanę roztrzepaną z 2 łyżkami ciepłego bulionu; doprawiamy solą oraz pieprzem. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Zapraszam na kurczaka w kremowym sosie śmietanowo-porowym, prosty i niewymagający dużego nakładu czasu przepis na danie obiadowe. Sos śmietanowo-porowy 3 pory 200 ml bulionu warzywnego lub z kurczaka 300 ml śmietany W międzyczasie obieramy pory z zewnętrznych liści, dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. W misce mieszamy 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek.