W składnikach na ciasto podana jest 1 szklanka mąki krupczatki, jeśli nie macie można dać pszenną ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 3 żółtka 1 łyżka smalcu 15 dag masła 3/4 szkl cukru 3 łyżki śmietany 12-18% 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu 15 dag masła 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 opakowanie dużego budyniu śmietankowego Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalnika na co najmniej godzinę. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodajemy kolejno po jednym żółtku. Masę serową wykładamy na ciasto, a na jej wierzch ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy 20 minut w 180 st. C następnie zmniejszamy temperaturę na 160 st. C i pieczmy około 40 minut.