Ratunkowe brownie to mini porcja, która uratuje nasz nagły apetyt na sporą dawkę czekoladowej słodkości i nie da możliwości spałaszowania całej dużej blachy ; ) Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe wyjadane wprost z foremki z cudownie rozpływającą się czekoladą. Polecam!!! Masło, cukier i syrop klonowy umieścić w rondelku z grubym dnem, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia masła i cukru, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia, przestudzić. Dodać mąkę, kakao i sól, wymieszać. Dodać jajko, ekstrakt z wanilii, ponownie wymieszać. Dodać posiekane orzechy i czekoladę, wmieszać do masy. Całość przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/brownie-ratunkowe/