Paszteciki z grzybami leśnymi

Anna
Obiad
13.01.2021 18:39
Paszteciki z grzybami leśnymi

Farsz grzybowy: 1 litr świeżych oczyszczonych grzybów leśnych 1 cebula łyżka majeranku sól pieprz łyżka kaszy manny Wykonanie pasztecików:Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody z mąka i cukrem i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Sezon na grzyby rozciąga się w tym roku w nieskończoność. Grzyby blanszujemy, odcedzamy, a gdy nieco wychłodną mielimy w maszynce do mięsa lub siekamy w malakserze. Ciasto drożdżowe na paszteciki: składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka wody 20 g drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru. To oznacza, że wystarczy iść w znane sobie grzybowe miejsca, by mieć świeże grzybki do ulubionych potraw Mam też sporo mrożonych grzybów, które mogę spożytkować do przygotowania smacznych posiłków. Układamy je na blasze wysmarowanej olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni aż się zarumienią. Smarujemy farszem i zawijamy w roladę, która kroimy w zgrabne paszteciki. W tym czasie przygotowujemy barszcz czerwony na zakwasie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.rozmowki-kobiece.pl/2020/11/grzybowe-paszteciki-drozdzowe-z.html