Składniki: 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 mały por (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki cukru pół pęczka koperku sól pieprz Kapustę obieramy z liści, które dokładnie myjemy i osuszamy. Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów Coleslaw z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem smakiem ciut przypomina coleslawa, wchodzi więc dość dobrze. Parę dni temu kupiliśmy np. papryki i cukinie (głównie z myślą o My), większość rzeczy nam zaczęła pleśnieć już na drugi dzień. Tego typu surówki świetnie pasują praktycznie do każdego rodzaju obiadu, nie mówiąc o grillach i innych bułkach z szarpaną wieprzowiną. Staramy się kupować niewiele sezonowych rzeczy poza sezonem, ale czasami trzeba kupić coś, co przyjeżdża z drugiego końca świata. Ja do tego ręki na pewno nie przyłożę, jedynie w czym mogę pomóc to przy obiado-kolacji. Poleciałam z powrotem do kuchni, dodałam ziół, dosypałam jeszcze odrobinę cukru i dopiero wtedy surówka smakowała tak jak trzeba. Ja normalnie nie bawię się w jakieś dziwaczne swatanie dzieci, ale Witek naprawdę jest bardzo zaangażowany. Podobne przepisy: Surówka z kapusty pekińskiej i pora Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu Wkurza jedynie fakt, że nie mamy obecnie sezonu na warzywa i wszystko jest takie sobie. Potem spróbowałam i była w sumie ok, ale nie o ten smak mi chodziło.