Potem zrobiłam ogień w kaflowym piecu i mogłam przygotować gołąbki duża biała kapusta 1 szklanka kaszy gryczanej 3 duże prawdziwki lub ok 2 l. posiekanych innych grzybów 2 cebule 1/2 kg mięsa mielonego olej sól pieprz kminek Wykonanie: Kapustę parzymy w wielkim garze lub wkładamy do mikrofalówki po uprzednim wycięciu głąba. Podajemy z sosem pomidorowym, grzybowym lub, tak jak lubi mój Ślubny: w sosie własnym. Z kapusty zdejmujemy pojedyncze liście, wycinamy główny nerw, dzięki czemu lepiej się zwija. Z kaszy, grzybów, cebuli i mięsa przygotowujemy farsz. Gołąbki układamy w garnku z kilkoma łyżkami oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2017/10/goabki-z-kasza-gryczana-i-grzybami.html