Jeśli zastanawiacie się,, to ze względu na fakt, iż pokrzywa nie ma intensywnego smaku,można podawać zarówno na słono jak i na słodko. pejzaż z drzewem Zielone naleśniki z pokrzywą Składniki: Przygotowanie naleśników z pokrzyw: Obiecuję, że to ostatni w tym roku pokrzywowy przepis! Póki co nie potrafię przestać wykorzystywać pokrzyw, gdzie się da, bo przecież wszędzie ich tyle rośnie i mają mnostwo witamin. 250 g serka homogenizowanego lub domowego twarogu3 łyżki śmietanygarść świeżych ziół: bazylia, tymianek, oreganosólŚwieżo zebrane pokrzywy płuczemy, zalewamy wodą i blanszujemy. Moja rodzinka zażyczyła sobie słonego nadzienia, dlatego przygotowałam do nich ziołowy twarożek ( ja dla odmiany miałam dżem wiśniowy)Proste prawda? Jeśli trzeba dodajemy odrobinę mąki lub wody.smażymy na rozgrzanej patelni. Co oznacza, że znów jemy chwasty i obiad zrobił się niezwykle zielony.ok.