Składniki na ciasto Kinder Country – bez pieczenia: 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 36% 200 g białej czekolady 150 g czekolady mlecznej 90 g ryżu preparowanego (3 szklanki) około 250 g herbatników szklanka o pojemności 250 ml Przygotowanie: Ciasto Kinder Country to pyszne ciasto składające się z kremu śmietankowego z dodatkiem ryżu preparowanego oraz warstwy czekoladowej. Kinder Country to ciasto bez pieczenia, które zrobisz w dosłownie 30 minut, nie licząc oczywiście czasu tężenia masy w lodówce. Do jego przygotowania można również użyć płatków miodowych Nestle Kangus, ale wtedy należy zmniejszyć ilość użytej czekolady, ponieważ ciasto będzie za słodkie. 5. Ciasto Kinder Country schłodzić przed podaniem w lodówce przez około 3-4 godziny. Do bitej śmietany dodać schłodzoną, ale wciąż płynną białą czekoladę. Do bitej śmietany dodać schłodzoną, ale wciąż płynną mleczną czekoladę. Ciasto Kinder Country jest tak pyszne, że ciężko zatrzymać się na jednym kawałku. Dziś kolejne ciasto inspirowane batonikiem o tej samej nazwie, a mianowicie ciasto Kinder Country. Do kremu dodać ryż preparowany (garść ryżu zostawić do dekoracji ciasta) i całość wymieszać łyżką. 3. W międzyczasie ubić 200 ml śmietanki kremówki.