Śledzie z żurawiną i orzechami

Śledzie z żurawiną i orzechami

Składniki: 10 filetów ze śledzia 1/2 szklanki octu jabłkowego + 2 liście laurowe + 2 ziela angielskie + 2 goździki 1 szklanka suszonej żurawiny 1 szklanka orzechów włoskich 2 średnie czerwone cebule 30 ml oleju rzepakowego pieprz świeżo mielony Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 256,6 kcal białko – 16,1 g tłuszcze – 18,0 g węglowodany – 7,1 g Śledzie opłukać, włożyć do miski, zalać zimną wodą z kranu i odstawić na około 2 godziny do wymoczenia. Żurawinę i posiekane orzechy zalać gorącą wodą, odstawić do namoczenia na pół godziny, a następnie odcedzić i osuszyć ręcznikiem papierowym. Śledziki włożyć do lodówki na 1-2 dni, żeby się przegryzły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smaczna-dieta.pl/sledzie-z-zurawina-i-orzechami/