Pstrągi wkładamy do rękawa do pieczenia (wszystko układamy na blaszce), obkładamy je kilkoma plastrami cytryny, posypujemy po wierzchu szczyptą soli gruboziarnistej i układamy na wierzchu po 2 kosteczki masła. Składniki: 2 pstrągi świeże patroszone 400-500 g 1 cytryna 4 mniejsze kosteczki masła (około 60 g, można dać mniej) przyprawa do ryb z solą, sól gruboziarnista i pieprz do smaku rękaw do pieczenia Stella Przygotowanie: Prosty sposób na pstrąga – pstrąg pieczony w rękawie do pieczenia. Mam dziś dla Was prosty przepis na pstrąga pieczonego w rękawie. W środek każdej ryby wkładamy do 2 plasterki cytryny i 2 kosteczki masła. Rękaw zawiązujemy i blaszkę z naszymi pstrągami w rękawie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pstrągi z wierzchu i w środku posypujemy przyprawą do ryb (ilość wg gustu) i niewielką ilością pieprzu. Pstrąg pieczony w rękawie – prosty przepis Lubicie pstrąga?